Sommerbrev til Dikemark rideklubb sine medlemmer

Postet av Hanne Hagtvedt Vik den 21. Jun 2020

De seneste månedene har vært veldig annerledes og til tider ganske tøffe for klubben vår, men det ser ut til at vi har klart oss gjennom den tunge perioden og at vi nå med stolthet kan informere om at rideskolen har overlevd denne runden med en formidabel innsats fra klubbens medlemmer!

Rideskolen stengte 12 mars. Først trodde vi at avbruddsforsikringen ville hjelpe oss. Så trodde vi statlige tilskudd ville komme. Ingen av delene skjedde. Første uka i april var det tunge skyer som hang over oss. Vi fikk åpne deler av rideskolen, men det var høyst uklart om og når vi kunne få lov å åpne for alle rideskoleelever på vanlig måte i 2020. Tilskudd så fortsatt ikke ut til å komme vår vei. Vi hadde tydelige indikasjoner på at vår 50 år gamle klubb hadde seriøse problemer, og at uten hjelp måtte vi lukke rideskolen på sensommeren.

Klubbmedlemmene slo til da vi måtte stenge og brukte store deler av sin fritid på aktiviteter som sparte oss for betydelige kostnader eller hjalp på inntektssiden. Barn og voksne i alle aldre sto på til tross for en ofte tung hjemmesituasjon med hjemmeskole og hjemmekontor, og ikke minst alle smittevernreglene som man måtte forholde seg til når man endelig kunne dra i stallen. Salg av doruller og annet ser ut til å gi oss direkte inntekter på kr 200 000,-, mange stilte opp og tok seg av foringer av 36 hester, og mediegruppa startet betydelig aktivitet på sosiale medier med innlegg, bilder og film fra stallen. Da rideskolen åpnet igjen for fullt d. 7. mai, var de fleste elevene tilbake. Bare noen få hadde sluttet, mens nye hadde kom til. Belegget var ikke like stort som før stengingen, men det var mye bedre enn vi fryktet. I tillegg har stort sett alle rideskolens elever bidratt med å betale for timene de mistet under nedstengningen og som det er mulig å ta igjen frem til jul. 

Vi er derfor i en økonomisk situasjon som gjør at vi ikke lengre har så mørke skyer over oss. Vi kan fortsette med daglig drift stort sett som før. Likevel er det generelle bildet at rideskolens økonomi er stram, vi er ikke helt tilbake hvor vi var før vi måtte stenge, og vi står foran sommeren som er en periode med lave inntekter for rideklubben. Skulle viruset blomstre opp igjen og vi blir tvunget til å stenge deler av eller hele rideskolen en gang til, er det alvorlig. Men vi prøver å sikre oss det beste vi kan ved å holde god kontroll på økonomien og alle kostnader. En av de tingene vi har valgt å prioritere er å kjøpe ny skolehest. Det veldig gode resultatet fra dorullaksjonen og 10 000 kroner fra aksjonen «Toppen støtter bredden» i regi av engasjerte toppryttere som ville støtte rideskolene, ga oss mulighet til å kjøpe en ny skolehest - Noddy. Skolehestene er superhestene som danner grunnlaget for all læring i rideskolen. Vi har flere eldre hester i stallen som etter hvert kommer til å få en lettere hverdag andre steder, så vi er helt avhengige av å kunne kjøpe nye hester og det trengs flere nye superhester i rideskolen fremover.

Nå er sommeren her, og det er rett før sommerleirene setter i gang. Vi har vesentlig større belegg enn vi har hatt tidligere år. I tillegg er det veldig mange som allerede har meldt seg på neste sesongs ridetimer, og mange av timene er allerede fullbooket. Så når vi slipper skolehestene på beite i juli, gjør vi det med lett hjerte og stor takknemlighet til alle som har bidratt til at det er slik.

Vi kan takke hverandre for at vi i klubben nå kan se frem til en flott sommerferie og ikke minst kunne glede oss til å se hverandre igjen i stallen og i rideskolen i august. 

Vi utsetter feiringen av 50-årsjubileet til 2021, men til høsten kan klubben se fram til stevner i sprang og dressur samt juleshow. Datoer blir publisert på Facebook og hjemmesiden om kort tid.

Sommerhilsen fra styret og daglig leder,

Bjørn, Anne Mette, Siv, Einar, Lena, Hanne, Celia, Torhild og Hilde

**

Følg med på det som skjer i klubben:

Her på hjemmesiden finner dere all grunnleggende informasjon, inkludert timeplan for rideskolen og rutiner på anlegget.

Instagram finner dere nyheter, bilder og videoer fra dagligliv og konkurranser @dikemarkrideklubb

Dette finner dere også på klubbens Facebookside hvor vi blant annet viste Dikekrimmen i påsken og la ut andre hilsener fra stallen: https://www.facebook.com/dikemarkrideklubb/. Her er første episode: https://www.facebook.com/dikemarkrideklubb/videos/506844699991303/ Og siste episode: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=60868 

Fra Facebooksiden kan dere finne den private Facebookgruppen Dikemark Rideklubb hvor vi deler informasjon som kun er for klubbens medlemmer. Her finner dere oppdateringer om rideskolen slik som hendelser og ledige timer, stevner og arrangementer og annen intern informasjon.

Dikekrimmen ble omtalt i Asker og Bærum Budstikke: https://www.budstikka.no/dyr/lagde-paskekrim-med-ponni-i-hovedrollen/577686!/ og i Hestesport: http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=60868 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.