Førjulsinfo fra skigruppa

Postet av Ina Helen Kollerud Pedersen den 18. Des 2018

Da nærmer jula seg, og vi takker alle i skigruppa for godt engasjement og treningsiver i høstsesongen. Det har vært mye aktivitet, med barmarksamling, rulleskitrening og varierte barmarkstreninger. Nesten 70 var med på skisamling i Edsåsdalen og vi har også fått prøvd skiene nå før jul; i Blommen skisenter, på Nesset og i Markabygda. Takk til foreldre som stiller opp på dugnad og med kjøring til og fra treninger! 

Skigruppa teller rundt 40 barn og unge nå, og det er en økning fra fjorårets sesong. Vi håper alle blir med nå når vi kjører på med flere skitreninger og renn. 

Nedenfor skriver vi litt om planene i vinter. Har dere spørsmål eller kommentarer, ta kontakt med oss på mail: leder.ski@nessegutten.no 


Levangerkarusellen

Levangerkarusellen er et samarbeid mellom alle klubbene i Levanger. Vi håper mange fra Nessegutten blir med på årets karusell. Rennene er åpen for alle fra 8 år (2.klasse). Plan: 

Dag og dato
Arrangør
Stilart
Tidspunkt
Onsdag 9.januar
Frol
Fristil
18.30
Onsdag 23.januar
Aasguten
Klassisk
18.30
Onsdag 6.februar
Ronglan/Ekne
Fristil
18.30
Onsdag 27.februar
Markabygda
Klassisk fellesstart
18.30
Søndag 10.mars: Levangermesterskap individuelt
Nessegutten
Fristil
11.00
Søndag 10.mars: Levangermesterskap stafett
Skogn
Klassisk
13.00

Løypelengde og klasseinndeling: 

 • 8 – 10 år                  1 km
 • 11 – 12 år                1 km
 • 13 – 14 år                 2 km
 • 15 – 16 år                 3 km
 • 17 – eldre                 5 km fellesstart

Startlister og eventuelle endringer om sted og stilart må legges ut på arrangørklubbens hjemmeside senest kl 20.00 kvelden før rennet.

Startkontingent:

 • 150,- for hele karusellen uavhengig av antall deltagelser i renn.
 • Startkontingent i Levangermesterskapet individuelt 100,- 
 • Startkontingent LM stafett 100,- pr løper. Regning blir sendt lagene i etterkant. 
 • Nessegutten ski betaler kontingentene for sine løpere. 

Mer info om påmelding etc. til Levangerkarusellen og Levangermesterskapet legges ut fortløpende på facebookgruppa til Nessegutten ski. 


Nessegutten-karusellen (Telenorkarusellen)

Vår egen klubbkarusell. I fjor deltok nærmere 200 barn og unge på Nessegutten-karusellen. Det var fantastisk! Vi håper at så mange som mulig vil delta i år også. Rennene er åpen for alle barn og unge på Nesset, og vi oppfordrer også voksne til å spenne på seg skia og bli med sammen med ungene. Det er laget et eget arrangement for Nessegutten-karusellen, og alle kan melde seg på der for å få mer informasjon. Påmeldingslenke, føre- og løypeforhold legges ut der etter hvert som vi nærmer oss. For å kunne gjennomføre en slik karusell, er vi avhengig av hjelp fra foreldre i skigruppa. Det er litt jobb, men gleden og entusiasmen til ungene veier opp for den innsatsen som legges ned. Dugnadslister blir delt på gruppen til ski på Facebook og sendt ut på mail til alle som skal bidra. 

Vi håper at alle renn kan arrangeres på snø, men om det ikke er mulig, blir det en rundløype med diverse hinder som et alternativ.

Det koster 50 kroner å delta på Nessegutten-karusellen (totalt for alle renn).

 • Renn 1: Onsdag 16.januar kl. 18.00
 • Renn 2: Onsdag 30.januar kl. 18.00
 • Renn 3: Onsdag 13.februar kl. 18.00

Hvis vi ser at forholdene er gode på Nesset utover vinteren, kan det hende vi arrangerer flere renn enn det som er planlagt nå. Kanskje skulle vi hatt vårt eget Nesseguttenmesterskap på ski? 

Målgang i ekte Northug-stil. Fra fjorårets Nessegutten-karusell


Treninger i vinter

 • Det blir ikke tirsdagstreninger for de yngste de ukene vi har Nessegutten-karusell og Levangerkarusell.
 • Eldste gruppe trener som normalt tirsdag og torsdag.
 • Det blir treninger for idrettskolen på torsdager kl. 17-18 i januar. og februar. Info legges ut på facebooksidene til idrettskolen. 
 • Følg Levanger Ski på facebook for deres planer i januar/februar. 

Hvis det er forhold på Nesset, blir alle skitreningene der. Noen ganger må vi kjøre til fjells for å finne skiføre, og da bruker vi kjørelistene til å fordele ansvar for kjøringa. Kjørelistene finner dere her: Kjørelag vinteren 2018.docx


Treningsavgift

Treningsavgiften på 600 kroner blir sendt ut i januar. 


Da gjenstår det for oss å ønske dere alle en riktig god juleferie! Vi krysser fingre for en hvit jul på Nesset! Om ikke, så i alle fall til fjells! GOD JUL!  Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.