Klar for å seile jolle?

Postet av Stord Seilforening - Jolle den 31. Aug 2020

Stord Seilforening starter opp ukentlig jolleseiling for alle som ønsker å seile på Skjersholmane. Vi seiler en tur eller legger ut en kort pølsebane og kjører uhøytidlig treningsregatta for alle som eier en jolle eller vil bruke SSF sine. Ved baneseiling kan vi bruke SRS-rating, alle får ta egen tid i mål. Har du en laser, snipe, e-jolle eller noe annet som ligger og ikke bli særlig brukt? Bli med! Vi satser på hyggelig sosial after-sail med kaffe etterpå. Søndager kl 17-20. Legg en kommentar her, på Facebook eller meld til 91745757 om du vil være med😊. NY DATO Jollekurs i optimistseiling er 4. til 6. september

Postet av Stord Seilforening - Jolle den 5. Jun 2020


Vi planlegger å gjennomføre jollekurset i optimist 4.-6. september. 

For de som har meldt seg på og ikke ønsker eller er opptatte med annet denne helgen vil selvfølgelig få tilbakebetalt sine penger. Ta i så fall drekte kontakt på 91745757 eller SSFbrettogjolle@gmail.com.

Foreløpig program:

Fredag: 18-20 Litt seilteori og bli kjent med båten.  

Lørdag: 10.00 - 11.30: Rigging og seiløkt 1 

              1130 - 1230: Pause og mat (SSF stiller med grillmat og drikke) 

              1230-1500: Seiløkt 2 og nedrigging.

Søndag: 

              10.00 - 11.30: Rigging og seiløkt 3

              1130 - 1230: Pause og mat (SSF stiller med grillmat og drikke) 

              1230-1500: Seiløkt 4 og nedrigging. 

Bekledning

Det første mange lurer på er bekledning. Det er viktig å holde varmen, ha med skiftetøy. 

 • Seilervest (helst uten krage) – Alle må ha vest i båt, også voksne. SSF har lånevester. 
 • Ha med regntøy og varmt undertøy. Ta med våtdrakt (heldekkende) om du har. Vindjakke over våtdrakt gir ekstra varme. 
 • Våtsko eller joggesko (som kan bli våte)
 • Hansker, lue og evt solbriller
 • Ekstra tøyskifte og håndkle
 • Ta med badetøy, bading kan være aktuelt om været tillater det. 
 • Tips: Ha en plastpose i bagen til evt våte sko/tøy etter trening

Foreldre

Vi seiler ganske nært til land og kaianlegget, slik at det også vil være mulig å stå på land å følge med. Noen foreldre kan være med i følgebåt ved behov. Foreldre må være med å klargjøre jollene (læres raskt) og hjelpe barna utpå. En forelder eller pårørende må være i havnen under kurset for å hjelpe til og i vareta sikkerhet. 


 https://sailracesystem.no/regatta?regatta=3386.Lær seiling! Optimistseiling for nybegynnere 21.-23. august

Postet av Stord Seilforening - Jolle den 12. Mai 2020

Vi gjentar suksessen fra i fjor og satser på kjekt jollekurs for nybegynnere og litt viderekommende seilere fra 8 til 15 år. Deltagere må være svømmedyktige. Det blir opplæring i rigging og seiling i Optimistjolle, pause med grilling og kanskje også muligheter for litt bading hvis været blir bra. Hold av helgen. Det vil bli lagt ut mer informasjon om kurset på påmeldingssiden. 


Det er 12 plasser på kurset, meld dere på her: https://sailracesystem.no/regatta?regatta=3386Oppdaterte regler for jolle og brettseiling i Stord Seilforening under koronapandemien fra 12.05.20

Postet av Stord Seilforening - Jolle den 29. Apr 2020

12.05.20 ble det publisert ny smittevernsveiledning for seiling fra NSF. Reglene for seilaktivitet organisert i Stord Seilforening bygger på denne veilederen.  All aktivitet i jolle og brettgruppen skal i denne perioden foregå etter avtale med brett og jolletrenere og leder av brett og jolle i foreningen. 

 1. Ved arrangement at det er utnevnt en smittevernansvarlig ved aktiviteten som har ansvar for at smittevernsreglene blir overholdt
 2. Vi skal overholde 1 meters avstand, hindre kødannelse, desinfisering/vask av hender før og etter aktivitet og av utstyr etter bruk.  
 3. Garderober skal være stengt. Skifte skal gjøres utendørs
 4. Treningsgrupper skal ikke overstige 20 personer. Er det flere enn 20 seilere som skal trene, skal det på forhånd være avtalt en oppdeling i flere treningsgrupper
 5. Trening kan foregå i enmannsjoller, tomannsjoller og for inntil tre personer i alle typer kjølbåter – under forutsetning av at seilerne i disse båtene klarer å overholde 1-meters regelen mellom alle om bord.

Ta kontakt med Ole M Ekeberg 91745757 ved spørsmål og avtale om bruk av utstyr.  

https://www.norgesseilforbund.org/index.php/component/k2/item/253-smittevernsveiledning-for-seiling